Ga verstandig om met de zon, het hele jaar door

 In Huidproblemen, Huidverbetering, Huidverzorging, Laatste nieuws, Overig

Waarom zon bescherming zo belangrijk is!

Zon bescherming is zo ontzettend belangrijk. De meeste mensen worden heel gelukkig van de zon. Waarom is het dan toch zo belangrijk om je goed te beschermen? Natuurlijk moet je genieten van de zon, maar te veel in de zon is erg schadelijk. Onze huid is daar helaas niet tegen bestand. De UV-stralen uit de zon veroorzaken beschadigingen in huidcellen die in de loop van je leven uiteindelijk leiden tot huidkanker. Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen in Nederland voor hun 80ste levensjaar huidkanker. Dit aantal is 4 keer zo hoog als 25 jaar geleden en het einde van die groei is nog niet in zicht.

Zon bescherming als noodzaak

Vroeger kwamen mensen vooral in aanraking met de zon door hun werk buiten op het land. Tegenwoordig is hier ook het recreatieve stuk bijgekomen zoals bijvoorbeeld het pakken van een terrasje, sporten, en niet te vergeten de zonnebank. Hierdoor komt huidkanker ook steeds meer voor op jonge leeftijd. Is het hoog zomer of zijn we op vakantie in een warm land dan vergeten we ons niet in te smeren. Maar bij de eerste zonnestralen in het voorjaar helaas wel. Terwijl juist dan zon bescherming ook zeker een noodzaak is. De zon staat op de dag dat het voorjaar over gaat in de zomer precies op de hoogste stand. De voorjaarszon kan dan net zo schakelijk zijn als de zomerzon. Misschien zelfs nog wel schadelijker, want door de lagere temperaturen ben je minder bedacht op verbranding. Voor mensen met een hele lichte huid is het juist dan oppassen geblazen!

Beschermende crèmes

Voor een optimale bescherming adviseren we een SPF van minimaal 30 met zowel een UV-A als een UV-B filter er in. De UV-B filter zorgt er voor dat we niet verbranden, maar UV-B straling zorgt er ook voor dat we een bruin kleurtje krijgen. Nu wil het zeker niet zo zijn dat we door de UV-B filter niet meer verkleuren. De UV-A filter zorgt er voor dat onze huid wordt beschermd tegen huidveroudering. UV-A straling dringt diep door in onze huid en kan daardoor kankerverwekkend zijn. Zorg daarom altijd dat er ook een goede UV-A filter in de zonnecrème zit.

 

Heliocare

Vaak smeren mensen te weinig voor een goede bescherming. Zorg dat je voor bijvoorbeeld je gezicht de lengte van je wijs- en middelvinger aan houdt. Dit is veel, maar zeker noodzakelijk! Herhaal dit om de paar uur. Zeker na een duik in het frisse water moet je weer bijsmeren. Waterproof zonnebrandcrème bestaat helaas niet. Of het nou winter, voorjaar, zomer of herfst is, insmeren is het hele jaar door een must!

Wilt u weten wat voor u de juiste zon bescherming is?
Wij adviseren u graag over onze producten van NIMUE , pHfomula, Heliocare en Sunday Brush.

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

kalknagels