Huidverbetering met Micro Needling

 In Huidproblemen, Huidverzorging, Laatste nieuws

Wat is Micro Needling?

Wat is Micro Needling? Micro Needling is een techniek op het gebied van huidverbetering. Behandeling met Micro Needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien. Bovendien gebeurt dit zonder de opperhuid te beschadigingen. De huid heeft weinig hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en tevens nauwkeurig.

Hoe werkt Micro Needling?

Bij Micro Needling maken we gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Zij ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. In het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij. Deze zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Wat gebeurt er met de huid:

 1. Versteviging van de huid en het verminderen van reliëf
  De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Het bindweefsel in de huid wordt gestimuleerd. Dus zul je al na enkele behandelingen zeker merken dat je huid steviger en gladder wordt. Acnelittekens en rimpels zullen geleidelijk minder worden.
 2. Vernieuwing van de huidcellen 
  De celdeling krijgt een enorme boost. Dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af. Nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen minder kans krijgen.
 3. Egalisering van de teint
  Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt. Hierdoor worden zon schade, ouderdomsvlekken en ook andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar. Je huidteint wordt egaler en stralender.

Micro Needling

Indicaties Micro Needling

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Acne littekens
 • Littekens van andere aard
 • Zonbeschadigins
 • Pigmentstoornis
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Striae / striemen

 

Behandelfrequentie Micro Needling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces. Dit speelt af “onder” het zichtbare huidoppervlak en heeft tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en ook andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker uiteindelijk het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf á zes behandelingen in kuurverband (elke 2-4 weken) nodig. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met Micro Needling zal uiteindelijk een boost zijn voor je huid.

Hoe reageert mijn huid op de Micro Needling behandeling?

Allereerst brengen we een hyaluronzuur aan op de huid. Waarna we de Micro Needling pen over de huid gaan bewegen. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en ook warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Je kan gewoon je dagelijkse bezigheden hervatten. De huidreactie valt uiteindelijk nauwelijks op voor je omgeving. Dat is ook een van de voordelen van Micro Needling. De behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij ook de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een minimale SPF 30.

Micro Needling

 Vergoeding Micro Needling

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens meestal (grotendeels) vergoed onder acnetherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van je polis en de polisvoorwaarden.  Informeer bij je zorgverzekering of je ook voor een vergoeding in aanmerking komt.
Want ook dan kan je bij ons terecht.
Wij zijn namelijk in het bezit van de ANBOS Specialisaties Acne en Camouflage.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op of lees hier meer over de behandeling van Micro Needling.

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

Wat doet voeding met je huid