Huidverbetering met Micro Needling

 In Huidproblemen, Huidverzorging, Laatste nieuws

Wat is Micro Needling?

Wat is Micro Needling? Micro Needling is de nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering. Behandeling met Micro Needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De huid heeft weinig hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeurig.

Hoe werkt Micro Needling?

Bij Micro Needling maken we gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

 1. Versteviging van de huid en het verminderen van reliëf
  De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zul je al na enkele behandelingen merken dat je huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
 2. Vernieuwing van de huidcellen en zuivering
  Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Behandeling met Micro Needling heeft dus ook een zuiverend effect.
 3. Egalisering van de teint
  Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Je huidteint wordt egaler en stralender.

Micro Needling

Indicaties Micro Needling

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Acne littekens
 • Littekens van andere aard
 • Zonbeschadigins
 • Pigmentstoornis
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Striae / striemen

 

Behandelfrequentie Micro Needling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf á zes behandelingen in kuurverband (elke 2-4 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met Micro Needling zal een boost zijn voor je huid.

Hoe reageert mijn huid op de Micro Needling behandeling?

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op je huid, waarna de Micro Needling pen over je huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Je kan gewoon je dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor je omgeving. Dat is ook een van de voordelen van Micro Needling: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met Micro Needling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Micro Needling

 Vergoeding Micro Needling

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van je polis en de polisvoorwaarden.  Informeer bij je zorgverzekering of je voor een vergoeding in aanmerking komt, want ook dan kan je bij ons terecht.
Wij zijn namelijk in het bezit van de ANBOS Specialisaties Acne en Camouflage.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op of lees hier meer over de behandeling van Micro Needling.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

RosaceaWat doet voeding met je huid