De invloed van voeding op je huid

 In Huidproblemen, Huidverbetering, Huidverzorging, Laatste nieuws

Wat doet voeding met je huid?

Onze huid is constant aan het vernieuwen. Na minder dan een maand is je huid weer helemaal “nieuw”. Daarom is het ook belangrijk dat je je huid goed verzorgt zowel van binnen als van buiten. Wat doet voeding met je huid? Als je veel “verkeerde” voeding tot je genomen hebt dan is dat duidelijk te zien aan je huid. Je huid vertoont meer rimpels, oneffenheden en de structuur is ook niet optimaal. Het is belangrijk dat je weet welke producten een voedselovergevoeligheid geven, want als je deze producten blijft eten, staat dat in de weg om een mooie gezonde en jonge huid te krijgen en te behouden.

Wat doet voeding met je huid?De huidcellen zijn afhankelijk van voldoende zink en dat is nogal een probleem tegenwoordig omdat bijna iedereen hieraan een tekort heeft door de huidige manier van eten. Zink zit veel in zonnebloem- en pompoenpitten, sesamzaad, noten, soja, peulvruchten en volkorengraan. Zink verlies je wanneer je teveel producten eet met vetzuren zoals b.v. koffie of suikers.

Ook is het belangrijk om veel water te drinken. Koffie en thee voegen geen vocht toe en maken de huid er niet mooier op. Wanneer je niet genoeg water drinkt zal de huid uitdrogen en worden droogtelijntjes zichtbaar.

The do’s en dont’s voor een stralende huid

  • Eet minder vlees en meer vis. Laat de melkproducten zoveel mogelijk staan, dit geeft vaak een negatief effect op de huid wat kan leiden tot eczeem en ontstekingen.
  • Eet elke dag een handje met gemengde noten en pitten. Dit is een bron van vezels, voedingswaarde en omega vetzuren die een positief effect hebben op onze huid.
  • Vermijd zoveel mogelijk suiker in je voeding. Suiker is funest voor een mooie strakke huid omdat het het collageen aantast wat zorgt voor de stevigheid in onze huid. Bovendien is suiker slecht voor je immuunsysteem waardoor je sneller last krijgt van ontstekingen. Ook de darmflora wordt negatief beïnvloedt door suiker waardoor allergieën kunnen ontstaan wat ook de huid niet ten goede komt.
  • En natuurlijk elke dag je huid reinigen en verzorgen met goede producten en bezoek regelmatig een schoonheidsspecialiste om je huidcellen te vernieuwen, herstellen en activeren.

Meer weten over je huid en wat wij voor jou huid kunnen betekenen?
Maak dan snel een afspraak voor een gratis huidanalyse!

 

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS!

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

Pigmentvlekken