Tips voor je droge winterhuid!

 In Huidproblemen, Huidverbetering, Huidverzorging, Laatste nieuws

Wat vervelend, een droge huid!

Een droge huid, we kennen het allemaal en vooral in de winter. Wat kunnen we hier aan doen. Vocht in plaats van vet! Buiten koud en binnen warm, met vaak een lage luchtvochtigheid. Gegarandeerd dat je dit aan je huid gaat merken. Hij wordt vochtarmer, soms droger en gevoeliger. Je huidbarrière raakt van slag. We zijn dan al snel geneigd een lekkere volle en romige crème te pakken, maar dat moet je dus vooral NIET doen bij een droge huid. En dit is iets wat waarschijnlijk iedereen zal verbazen.

Waarom dan geen vette crème?

Door volle en romige producten te gebruiken, is er geen enkele natuurlijke stimulatie van de huid. Je huid wordt hierdoor lui en ‘vergeet’ hoe het is om zelf het hydratatieniveau op peil te houden. Dit resulteert uiteindelijk in vochtverlies, waardoor de huid om nog meer hydratatie vraagt en om nog rijkere producten. De natuurlijke balans van de huid is dan zoek en de huid zal sneller tekenen van huidveroudering vertonen. Je zou dit een neerwaartse spiraal op het gebied van hydratatie kunnen noemen.

Hoe hou je je huid in balans

Die neerwaartse spiraal moet uiteraard worden doorbroken om de huid weer in balans te brengen. Door de juiste producten te gebruiken, leert de huid om zelf weer vocht aan te maken. Je moet de huid dus opnieuw opvoeden. Ook in de winter, wanneer de huid juist om rijke producten vraagt. In de winter raakt de huidbarrière sneller verstoord doordat de vocht-vetverhouding uit balans is. Normaal gesproken sluiten je huidcellen op elkaar aan, als een muur met bakstenen en cement. Door verstoring van de huidbarrière verdwijnt als het ware het cement tussen de stenen vandaan en zo kan het vocht uit de huid ontsnappen. Mensen denken dan meestal dat ze met vet moeten smeren, terwijl ze juist met vocht moeten smeren om de vocht-vetverhouding weer te herstellen.

Welke producten zijn geschikt voor de wintermaanden?

Welke producten moet je gebruiken om de balans van je huid te herstellen in de koude en gure wintermaanden? Mijn favoriete winterproducten zijn niet op basis van lipiden, zoals je zult begrijpen. Ze richten zich ofwel op intensief hydrateren, ofwel het aanbrengen van een beschermlaagje op de huid, waardoor de vocht-vetverhouding niet nog verder verstoort door het winterweer. Ons huidverbeteringsmerk NIMUE zorgt voor een perfecte verzorging omdat NIMUE als belangrijk doel heeft om de huid op nieuw op te voeden. Deze ondersteunende producten zijn daar bij uitstek in combinatie met je dagelijkse verzorging zeer geschikt voor;

 

NIMUE Pre & Post Serum


droge huid

 

Pre & Post Serum is een soort primer voor de huid, waardoor alle andere werkstoffen die je daarna aanbrengt beter door de huid worden opgenomen. Dit product zorgt voor de ideale balans tussen vocht en vet, dus je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen. Dit serum herstelt snel huidbeschadigingen en reguleert de natuurlijke vochtbalans van de huid. Het geeft een gehydrateerd huidgevoel en versoepelt de huid, waardoor de algehele gezondheid van de huid toeneemt.

 

 

 

Element Barrier

Droge huid

Element Barrier beschermt de celmembranen van je huid tegen irritatie, infrarood en tegen huidveroudering door hitte of kou. Het bevat een complex van plantaardige ceramiden dat de opperhuid hydrateert en de weerbaarheid verbetert. Plankton extract herstelt de huidfuncties en geeft bescherming tegen infrarood stralen. Vitamine C Ester heeft een antioxidante werking en activeert de collageenaanmaak. Dit product legt een flinterdun laagje op de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en temperatuursinvloeden worden tegengegaan. Element Barrier bevat tevens een SPF.

 

Meer weten hoe je je droge huid perfect kunt verzorgen?
Neem contact met ons op of loop gewoon even binnen en wij adviseren je graag!

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS