Pigment en ouderdomsvlekken

Pigment en ouderdomsvlekken bijna iedereen krijgt of heeft hier last van. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.

Het belangrijkste pigment is melanine. De cellen die pigment maken, liggen diep in de huid. Hier wordt pigment verpakt in kleine korreltjes, die naar de opperhuid worden verplaatst. Pas als deze korreltjes in de opperhuid zitten, zijn ze zichtbaar.

Soms is de pigmentverdeling in de opperhuid minder mooi omdat de verdeling onregelmatig is. Voorbeelden hiervan zijn sproeten en ouderdomsvlekken. Deze vlekken ontstaan niet alleen op de huid als deze wordt blootgesteld aan de zon, maar soms ook spontaan. Dit gebeurt vooral bij mensen met een lichte huid.

De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn: blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid zoals b.v acne, hormonale schommelingen en genetische aanleg. De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren. Soms is er sprake van schaamte.

De behandeling van pigment en ouderdomsvlekken

We kunnen pigment en ouderdomsvlekken op 3 manieren behandelen, dit kan door middel van IPL, Spot Reducer of een peeling.

PCA SKIN PEEL
Een PCA SKIN peeling is een peeling met milde ingrediënten, zoals alpha hydroxy acids (AHA), trichloorazijnzuur (TCA), salicylzuur (BHA), retinol, polyphenol anti-oxidanten en verhelderende werkstoffen, deze zijn met zorg gecombineerd om de gepigmenteerde huid op te lichten en een zachte, stralende en egale huid naar boven te halen.

Al na een aantal behandelingen is het effect van de peeling zichtbaar. Tijdens de kuur is het erg belangrijk om de juiste huidverzorging en een goede zonbescherming te gebruiken om zo een optimaal resultaat te bereiken, daarom geven wij u altijd een passend advies voor thuis. Als u de eerste reeks behandelingen hebt afgesloten, is één peeling per drie of zes maanden voldoende. Zo blijft het resultaat behouden.

Spot Reducer
De Spot Reducer is een behandeling voor het veilig verwijderen van pigmentvlekken. Deze innovatieve methode is geheel veilig en kan geen schade aan de huid aanbrengen.
U bent binnen no-time verlost van uw pigmentvlekken!

De Spot Reducer bevriest met behulp van CO2 gas binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hypergepigmenteerde cellagen tot -27 graden. De extreme kou laat het water in de cellen en de celtussenruimten bevriezen. Bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen. Het behandelde, oppervlakkige weefsel maakt zicht zodoende los van de celverbinding, droogt in, wordt naar boven gebracht en valt na 10-14 dagen af

 

IPL 
IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling van pigmentvlekken met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het pigment in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. IPL kan alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen. Na de behandeling zal de huid donkerder gaan kleuren en ontstaan er schilfers.

Nadat de schilfers verdwenen zijn zie je veelal een veel lichtere/roze huid.
Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de huidtherapeute van Cosmetique Totale.

Pigment en ouderdomsvlekken
Pigment en ouderdomsvlekken

Wilt u ook verlost worden van die storende
pigment en ouderdomsvlekken?

0

Start typing and press Enter to search