Ontharen bij tieners

 In Definitief Ontharen, Laatste nieuws

Ontharen bij tieners. Wat is de beste methode?

Ontharen bij tieners, welke methode kan je dan het beste kiezen?
Ontharing voor kinderen en jongeren is een groeiende trend. Tieners zijn over het algemeen eerste in de lijn als het gaat om het verwijderen van ongewenste haren. Zoals fijne en licht gekleurde haren, het haar wordt gewoon niet getolereerd. Jonge meisjes gaan met elkaar vergelijken: de ene vriendin scheert, de ander niet, de één gaat naar de schoonheidsspecialiste voor waxen, terwijl de andere elektrisch wordt onthaart. Eén vraag blijft in de hoofden van veel ouders: op welke leeftijd moeten we toestaan dat tieners aan een ontharing beginnen en welke methode is het beste?

Wat is nou een ideale leeftijd om te beginnen met ontharen?

Er is geen ideale leeftijd om met het ontharen bij tieners te beginnen; de beste manier van handelen is om het onderwerp openlijk te bespreken met tieners voordat ze een scheerapparaat in de badkamer pakken en alle ongewenste haren scheren met vervelende gevolgen. We vergelijken een paar methodes van tijdelijke ontharing, haarvermindering en permanente ontharen bij tieners van vandaag de dag. Bij technieken van “tijdelijke” aard kan opnieuw haar aangroeien op korte of middellange termijn ontstaan, en kan het zelfs donkerder en sterker dan voorheen worden.

Tijdelijke Methoden

Ontharen bij tienersScheerapparaten, pincetten, ontharing crème, lotions en schuurmiddelen zijn gemakkelijk toegankelijk met zijn ‘low-cost’ methoden. Het komt niet als een verrassing dat ze erg populair zijn bij tieners. Maar meestal stimuleren zij haargroei, vooral bij de oksels, bikinilijn en benen en de resultaten zijn van korte duur. In de meeste gevallen, kunnen we zien dat de volgende dag de haartjes weer uit de huid beginnen te steken. Wat scheren betreft, is er ook een risico op snijwonden en infecties als het mes niet ontsmet of ook gebruikt wordt door een ander familielid. Mechanische epilators met een opgerolde veer zijn een vrij pijnlijke methode die gemengde resultaten opleveren. Bij gebruik van dit type apparaat, kan het haar sterk vervormen en vaak breekt deze in de follikel, die de vorming van ingegroeide haar bevordert met of zonder infectie. De haargroei wordt nog steeds gestimuleerd en vrij snel weer te voelen. Waxen en epileren zijn twee ontharing methoden die langzamere terug groei van haren hebben (tot drie weken), wat erg handig is voor tieners. Ze kunnen echter pijnlijk zijn voor sommige mensen. Er is ook een risico van vervormde haarfollikels of ingegroeide haren met of zonder infectie als de techniek niet correct wordt uitgevoerd. Haargroei wordt gestimuleerd, ongeacht het type gebruikte wax: hard, zacht, warm of koud, of suiker.

IPL of Laser behandeling

Ontharen bij tienersOntharen met laser of IPL (Intense Pulsed Light) is niet effectief bij alle huid- en haartypen. De ideale situatie is een lichte huid en donker haar. Het is een techniek die permanente ontharing oplevert. Vergeet niet dat de tiener haar vaak heel fijn is en nauwelijks gepigmenteerd. Om deze reden, zou het beter zijn om te wachten tot het einde van de pubertijd voordat men gaat beginnen met het ontharen van tieners met deze methode. Wij werken samen met de huidtherapeute van Cosmetique Totale waardoor uw behandeling eventueel vergoed kan worden door uw zorgverzekering.

Elektrisch ontharen

Elektrisch OntharenElektrisch ontharen is een permanente ontharingsmethode, ongeacht huid- en haartype wat ieder gebied kan behandelen. Elektrolyse is een ideale methode om jongeren van ongewenste haargroei voor het leven te bevrijden. Vooral in het gezicht, is elektrisch ontharen de voorkeursmethode voor jonge vrouwen, omdat in tegenstelling tot laser en IPL, het niet nodig is om het gezicht voorafgaand te scheren voor behandeling. Hoewel het vakgebied vereist, is elektrisch ontharen veilig en heeft geen bijwerkingen. Voor jonge meisjes, adviseren wij te wachten tot de eerste menstruatie voordat ze gaat starten met elektrisch ontharen. Dan heeft namelijk een groot deel van de beharing zijn volwassenheid bereikt. Omdat wij in het bezit zijn van onze specialisatie ontharingstechnieken is vergoeding via de zorgverzekering mogelijk!

In het kort, ongeacht de geselecteerde ontharing methode, is het allerbelangrijkste voor tieners dat ze zich weer zeker voelen over zichzelf zonder overbeharing. Wanneer het budget het toelaat, zou het ideaal zijn ze permanente ontharing te bieden. Het is een goede investering waarvoor de tieners je eeuwig dankbaar zullen zijn.

Wilt u meer weten over onze behandelingen voor het ontharen bij tieners? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

pigmentvlekkenNIMUE 12 Week Challenge