IPL de perfecte en definitieve oplossing voor ongewenste haargroei!

Storende, overtollige haargroei in het gezicht, in de oksels, bij de bikinizone, op de benen, op de borst of op de rug kunnen vaak voor lichamelijke en psychische overlast zorgen. Epileren, harsbehandelingen of scheren zijn slechts korte-termijn-oplossingen.

Bij Babor Beauty Spa Kim van Nuland verwijderen we overtollige haren op een snelle en veilige manier volgens de nieuwste technologie. Definitief ontharen met IPL staat voor Intense Pulse Light en is de meest ideale manier van ontharen, het is vrijwel pijnloos, snel, definitief en zonder risico’s.

Daarnaast zijn wij in het bezit van de ANBOS geregistreerde specialisatie Ontharingstechnieken waardoor de behandelingen in het gelaat worden vergoed, echter de vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Hoe werkt definitief ontharen met IPL?

Wij werken met een uniek systeem dat de GEM-technologie bevat. Dit is een unieke manier om energie af te geven aan een van te voren bepaald gebied. In tegenstelling tot andere IPL apparaten, die de energie in de huid verstrooien, kan de GEM-technologie het grootste deel van de energie direct onder de huid concentreren. Deze nauwkeurige afgifte van de energie zorgt er voor dat heel gericht haarzakjes worden aangepakt. Omdat de energie geconcentreerd is wordt de huid niet belast met een grote hoeveelheid overtollige energie. Dit maakt de behandeling niet alleen efficiënt, maar ook pijnloos en zacht voor de huid.

De anagene haarzakjes (verkerende in de zogenaamde groeifase) worden gedurende de behandeling d.m.v verhitting door licht vernietigd en zijn daarna niet meer in staat om haren te produceren. Haren die tijdens de behandeling in de rustfase of afsterffase zitten, kunnen niet worden vernietigd en zijn de volgende behandeling aan de beurt. Dat is de reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”55″]

Wat echter niet behandeld kan worden zijn de blonde en grijze haren hiervoor adviseren wij elektrisch ontharen. Maar ook de slapende haarfollikels zijn niet mogelijk. Deze zijn bij iedereen aanwezig maar komen slechts dan tot groei, wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door: pilgebruik, medicatie, overgang, etc. LEES MEER

Hoeveel IPL behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig met tussenpozen variërend van 4 tot 8 weken. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Per behandeling is er een haarreductie van 10%, maar uiteindelijk is het resultaat en het aantal behandelingen bij iedereen verschillend. Het totaal aantal behandelingen kan per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals hormoonhuishouding, geslacht en genetische aanleg.

Waar moet u rekening mee houden bij definitief ontharen met IPL?

De haren mogen, tot een maand voor de behandeling van start gaat, niet meer geharst of geëpileerd worden, scheren en knippen mag wel. Ook in de tijd tussen de ene en de andere behandeling mag u niet meer harsen of epileren, dus steeds alleen maar knippen of scheren! Het gebruik van ontharingscrèmes is niet toegestaan en remt de werking van de IPL behandeling af. Het is juist zaak dat de haargroei zo ‘vrij’ en gunstig mogelijk kan geschieden. Het gebruik van de zonnebank een selftan crème of spray of zonnebaden wordt ten strengste afgeraden. Dit kan zorgen voor verbrandingen waardoor er pigmentverschuivingen kunnen ontstaan. Tijdens de gehele behandeling verplichten wij u om de Dr. Babor SPF 50 Protecting Balm te gebruiken, zodat wij er zeker van zijn dat u een juiste bescherming gebruikt.

Worden IPL behandelingen vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Omdat wij in het bezit zijn van een ANBOS geregistreerde specialisatie Ontharingstechnieken worden de behandelingen in het gelaat vergoed, echter de vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

 

Meer weten? Lees onze blog of neem gerust contact met ons op voor een gratis intake!

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS