Het belang van een oogcrème

 In Huidverzorging, Laatste nieuws

Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?

Vaak krijgen we de vraag; Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?
Het ooggebied heeft een bijzondere verzorging nodig. De mens neemt zijn omgeving voor 90% met de ogen waar. Elke beweging van de pupillen zet 22 spieren in beweging en dat meer dan 10.000 keer per dag. De huid om de ogen is echter maar 0,5 mm dik en daarmee vier keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. Ze ligt zonder onderhuids vetweefsel meteen op de oogkringspier. Daarmee ontbreekt het haar aan de anders in de huid typische steunmechanismen en de  collageen- en elastinevezels zijn minder dicht gegroepeerd. Vanaf het 20e levensjaar neem de collageenproductie af en al vanaf het 25e levensjaar komen de eerste rimpeltjes. De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en is sneller droog. Invloeden door wind, weer, licht en zon laten hun sporen na. Maar ook te weinig slaap, stress en te zware inspanning tekenen zich af. Door wrijven en schuren bij het verwijderen van de make-up raakt het ooggebied ook nog eens zwaar belast. Het gebruik van een oogcrème beschermt de huid tegen voortijdige veroudering en laat het hele gezicht er jong en fris uit zien.

oogcrème

Problemen van het ooggebied

 • Rimpeltjes veroorzaakt door het knipperen van de ogen, met name het knipperen van de ogen tegen de zon en door uitdroging.
 • Kraaienpootjes, deze signaleren de eerste tekenen van het ouder worden van de huid.
 • Donkere kringen en schaduw onder de ogen. Kringen onder de ogen kunnen talrijke oorzaken hebben zoals b.v. te weinig slaap of te veel roken. Daardoor wordt het weefsel zuurstof onttrokken en wordt de huid vaal. Als er een stuwing ontstaat bij de afvoer van schadelijke stoffen, dan kan het gebeuren dat de vaatwanden door de sterke uitrekking broos worden. Het bloed raakt dan in de celtussenwanden en schijnt als een blauwachtig bruine schaduwen onder de ogen door.
 • Wallen en zwellingen. Het lossere bindweefsel onder de ogen neigt er vaak toe vocht op te slaan. Door de langzamere lymfestroom tijden de slaap zijn vooral ’s morgens zwellingen waar te nemen. De vaatwanden van de hyperfijne capillairen verliezen hun spankracht, de micro-circulatie stagneert. Eerst alleen als kleine zwellingen zichtbaar kunnen ze mettertijd uitgroeien tot lelijke wallen.

 

oogcrème

Waarom geen gezichtscrème gebruiken rond de ogen?

Het is beter om geen gezichtscrème te gebruiken rondom de ogen omdat deze een dikkere structuur heeft waardoor deze niet binnen kan dringen in de huid rondom de ogen. Daarnaast bevat een gezichtscrème kruipenden vetten die in de ogen terecht kunnen komen en rode, geïrriteerde en gezwollen ogen veroorzaken. Ook je oog make-up zal niet mooi blijven zitten.

 

 

 

Gelukkig hebben we voor ieder probleem een passend oogproduct en kunnen wij u perfect helpen!
Welk oogproduct bij welk probleem?

 • NIMUE Eye Serum: Een innovatief derma-cosmetisch serum dat precies en effectief werkt daar waar zwellingen, donkere kringen en rimpels rondom het oog ontstaan.
 • NIMUE Eye Treatment: Een unieke mix anti-oxidanten en bio-actives ontwikkeld om vrije radicalen te neutraliseren. Beschermt en verzorgt de tere huid rondom het oog. Vitamine A Ester zorgt voor een intensieve huid revitalisatie. Vitamine C Ester verbetert de structuur van de huid maar ook de teint en kleur rondom het oog. Vitamine E Ester beschermt de huid tegen verdere schade van vrije radicalen. Palmitoyl Tripeptide-3 revitaliseert de huid en verzacht de opkomende lijntjes en rimpeltjes. DMAE verstevigt de verslapte huid.
 • NIMUE Anti-Aging Eye Cream: Deze lichtgewicht oogcreme met zachte textuur heeft een zeer effectieve werking met verjongende en beschermende eigenschappen dankzij een combinatie van hoogst effectieve ingrediënten. Verbetert de stofwisseling in de cellen. Beschermt de telomeren en vertraagt cellulaire aftakeling. Stimuleert en geeft energie aan de vermoeide huid. Biedt een betere bescherming tegen UV beschadigingen. Verbetert de weerstand van de huid. Vult rimpeltjes op. Verzacht en verzadigd de huid. Hydratatie door zowel op vet als op vocht gebaseerde moisturisers voor een langdurige hydratatie en het voorkomen van vochtverlies tussen de huidlagen.
 • Vita Boost: Doelgericht product voor de oogpartij en lipcontour. De watervrije booster is gebaseerd op een combinatie van siliconen, plantaardige oliën, phytoceuticals, gekapselde vitaminen, peptiden, hyaluronzuur en reflecterende deeltjes met een weldadig gevoel en esthetische voordelen. Effectieve actieve ingrediënten hydrateren, revitaliseren en geven de huid rond de oogpartij en lipcontour volume. Het algehele resultaat is een jongere huid.
 • PCA SKIN EyeXcellence: Deze drievoudig werkende oogcrème vermindert zwellingen, donkere kringen en rimpels rondom de ogen. Drie peptiden werken samen om de collageenproductie te verhogen, bloedvaatjes te
  versterken en de circulatie te bevorderen om het gebied rond de ogen zacht, egaal en helder te houden. Kleurverschillen in de huid worden verminderd dankzij de verhelderende werking van glabridin uit anijs. Druivenpit- extract, aloë en vitamine E hydrateren en geven de huid een gezonde uitstraling.
 • PCA SKIN Ideal Complex Eye Cream: Net als de huid op de rest van het lichaam is de huid rondom de ogen onderhevig aan meerdere problemen dan enkel de rimpelvorming. De veel voorkomende klachten zijn: Rimpelvorming, verslapping, donkere kringen, vochtwallen, zakkende bovenoogleden. De meeste producten die op de markt zijn bestrijden 1 of 2 van deze klachten, terwijl het nieuwe Ideal Complex: Restorative Eye Cream een meervoudige effectiviteit heeft die niet te vergelijken is met welk ander oogproduct dan ook. De crème is rijk en geeft optisch meer volume waardoor lijntjes en rimpels direct minder opvallen. De huid ziet er direct helderder en jonger uit! Op termijn zullen de lijntjes en rimpels gevuld worden en tekenen van vermoeidheid werkelijk verdwijnen! De unieke formule bevat 6 verschillende peptiden die rimpels vullen, vochtwallen verminderen en de mimische contracties verminderen die rimpels veroorzaken. Eén van deze peptiden, myristoyl nonapeptide-3, werkt vergelijkbaar met retinol, maar dan zonder irritatie te veroorzaken.
 • PCA SKIN Ideal Complex Eye Gel: Speciaalproduct voor de huid rondom de ogen, welke oplossingen biedt bij alle problemen. Krachtige ingrediënten zorgen voor verjonging, verhelderen de huid en liften de bovenoogleden. Op basis van 6 verschillende peptiden die rimpels vullen, vochtwallen verminderen en mimische contracties verminderen voor een zogenaamde Botox-like effect. Eén van deze peptiden, myristoyl
  nonapeptide-3 werkt vergelijkbaar met Retinol, maar dan zonder irritatie. Plantaardige ingrediënten verstrakken de bovenoogleden en hebben een stimulerende werking op de fibroblasten en de groeifactoren in de huid. De perfecte keuze voor een gezonde, jeugdige en heldere huid met zichtbare resultaten binnen één week!

Kortom genoeg keuze en redenen om een goede oogverzorging te gaan gebruiken!
Kom voor meer informatie in ons instituut.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

Waarom heb ik nog steeds last van Acne?zonbescherming