Je huid reageert gevoelig, en dan?

 In Huidverzorging, Laatste nieuws

Gevoelige huid, wat kan ik daar tegen doen?

We horen het vaak; wat kun je doen tegen een gevoelige huid. Als je een gevoelige huid hebt dan moet je extra maatregelen nemen om je huid te beschermen. Een gevoelige huid kan het erg moeilijk maken om de huid te verzorgen omdat veel middelen die gemaakt zijn voor de verzorging van de huid irriterend kunnen zijn. Daarom moet je erg voorzichtig zijn met welke producten je kiest voor de verzorging van de huid. Als je dit niet doet kan je in plaats van een mooie gladde huid veel bultjes en andere oneffenheden krijgen.

Wat is de oorzaak van een gevoelige huid?

Er zijn vele oorzaken, en die kunnen per persoon verschillen. Veel mensen hebben een gevoelige huid, en dan met name in het gezicht. Je kan het omschrijven als een huid die sterker en sneller reageert op prikkels van binnen- of buitenaf. Sommige mensen denken dat hier niets aan te doen is omdat het allemaal te maken heeft met genetische aanleg, maar dit is absoluut niet waar. Natuurlijk kan het zijn dat een gevoelige huid ‘in de familie zit’, maar veel vaker wordt het veroorzaakt of verergert door allerlei andere oorzaken zoals:

 • Voeding, met name een allergie of intolerantie voor gluten, Wat doe je tegen een droge huid
  zuivel en andere allergenen

 • Diëten, vooral strenge diëten waarbij bepaalde voedselcomponenten worden weggelaten

 • Stress en medicijnen, zorgen voor een disbalans in de hormoonhuishouding

 • Weersomstandigheden, veel zon, koud en winderig weer,
  heel warm weer en grote temperatuurschommelingen

 •  Milieuvervuiling, schoonmaakmiddelen, roken

Hoe verzorg je een gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is het erg belangrijk om je huid optimaal te beschermen en er voor te zorgen dat je huid weer helemaal in balans komt. Dat wil zeggen dat je huidbarrière-functie weer moet worden hersteld en het dat evenwicht tussen het vet en het vocht in de huid genormaliseerd moet worden. Dit doe je door de juiste huidverzorging toe te passen. Zorg er voor dat je product geen conserveringsmiddelen, parabenen, minerale oliën, geurstoffen en synthetische kleurstoffen bevatten. Deze werken vaak irriterend op de huid.
Werkstoffen die wel goed zijn bij een gevoelige huid zijn:

 • Neuroxyl, jeuk verzachtend
 • Microzilver, vermindert irritaties
 • Gamma-linoleenzuur, versterkt het weerstandsvermogen van je huid

Producten die deze werkstoffen bevatten zorgen er voor dat het weerstandsvermogen in de huid versterkt wordt en irritaties en roodkleuringen duidelijk minder worden.
Een onaangenaam gespannen gevoel en jeuk worden verzacht.
De huid hersteld zich sneller en ziet er heerlijk glad en zacht uit!

Heb jij last van een gevoelige huid? Wij nodigen je graag uit voor een gratis huidanalyse om samen met jou te bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS