Elektrisch Ontharen

Heeft u ook zoveel last van die vervelende haartjes? Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Dan is elektrisch ontharen de oplossing.

Wat is Elektrisch Ontharen?

Elektrisch ontharen is een behandeling om storende haren defintief te verwijderen. In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrisch ontharen. Met name grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie. Als de haren dik en donker zijn, zulle we vaak een IPL behandeling aanbevelen, maar soms komt het voor dat de haren te dun en te licht zijn om op die manier te behandelen. In dat geval wordt meestal elektrisch ontharen aangeraden. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen overigens zowel met elektrisch ontharen als met een IPL behandeling behandeld worden.

Bij elektrisch ontharen wordt er gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. We laten het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase, zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

Elektrisch Ontharen

Wat is de behandeltijd van Elektrisch Ontharen?

De behandelperiode bij elektrisch ontharen varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 á 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. Het doel van elektrisch ontharen is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Wordt Elektrisch Ontharen vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Omdat wij in het bezit zijn van een ANBOS geregistreerde specialisatie Ontharingstechnieken worden de behandelingen in het gelaat vergoed, echter de vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Wilt u meer weten over Elektrisch ontharen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake!

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS