Droge huid na de zomer?

 In Huidverzorging, Laatste nieuws

Droge huid na de zomer, wat nu?

De zomer is weer bijna voorbij, we zijn op vakantie geweest en hebben heerlijk van de zon genoten. Dat komt onze huid niet ten goede, we krijgen last van een droge huid na de zomer. Wat nu? Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om onze huid weer te herstellen en er voor te zorgen dat hij er weer stralend en gezond uit komt te zien!

Hoe gaan we onze huid herstellen?

Om de huid te beschermen tegen de zon wordt de hoornlaag (de bovenste laag van de huid waar zich de dode huidcellen bevinden) dikker. Het is belangrijk om deze weer te verdunnen na de vakantie. Dit kunnen we op verschillende manieren aanpakken en wel door onze huid thuis met een goed product te verzorgen of door middel van een kuur met Microdermabrasie of Chemische peelingen. Deze kuren zorgen er voor dat je huid weer toegankelijker wordt voor de producten en daarnaast dat je huid er weer frisser uit komt te zien doordat zij o.a. pigment, fijne lijntjes en grove poriën aanpakken. Dit samen met een aangepaste verzorging voor thuis voor een goed herstel van je droge huid na de zomer!

droge huidWat doe je thuis voor het herstel van een droge huid na de zomer?

Vaak horen we van mensen dat ze helemaal niet zo goed weten wat voor producten ze thuis moeten gebruiken. Eigenlijk is het soort product afhankelijk van onder andere het seizoen. De tijd van het jaar heeft erg veel invloed op de toestand van je huid. In de zomer merken we dat je huid door de zon, de zee, het zwembad en natuurlijk de airco wat sneller droog wordt. Dus in deze periode is het erg belangrijk om je huid te herstellen met vocht. Dit gaan we doen door middel van een hydraterende, dus vochtinbrengende crème voor zowel dag als nacht, een serum of fluid die het vocht herstellen en 1 a 2 maal per week een peeling met een voedend masker. En je zal zien je droge huid is er zo weer boven op!

Gebruik een crème met UV-filter

Ook als de zon niet schijnt is het belangrijk om de juiste crème met UV-filter te gebruiken. Er is namelijk altijd UV-A in de lucht en die zorgt nu juist voor het verouderen van de huid. Deze stralen gaan ook door glas heen dus ook als je in de auto zit of binnen achter het raam, sta je bloot aan de gevolgen van UV-A stralen. Gebruik dus 365 dagen van het jaar een zonbescherming. Zo ben je het hele jaar door beschermd tegen huidveroudering.

Wil jij graag van je droge huid af?
Wij nodigen je graag uit voor een gratis huidanalyse!

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS