Definitief ontharen met IPL

 In Definitief Ontharen, Laatste nieuws

IPL de behandeling voor Definitief ontharen!

Nooit meer je oksels en benen scheren? Niet meer de donkere haren op je bovenlip epileren? Geen bikinilijn meer harsen? Nooit meer vervelende rode bultjes en onstekingen? Dat wil toch iedereen? Maar ook mannen die relatief veel haar hebben, op hun rug bijvoorbeeld, dromen ervan om voorgoed verlost te worden van scheren, epileren of harsen.
Dan is definitief ontharen met IPL de oplossing!

Hoe werkt definitief ontharen met IPL?

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen.
Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Het is nagenoeg pijnloos.

Wat is het verschil tussen definitief ontharen met IPL en Laser?

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Zowel bij Laser als bij IPL ontharen wordt er gebruik gemaakt van selectieve foto-thermolyse. Dit betekent dat er lichtenergie wordt omgezet om haarzakjes kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Er is echter wel een verschil tussen de twee methodes.

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). Bij IPL gebruikt men verschillende licht golflengtes (meerdere kleuren). De enige overeenkomst tussen Laser en IPL ontharen is dat bij beiden het haarzakje wordt beschadigd. De laser zendt echter een dunne, sterke straal door de huid. En dat terwijl bij IPL het apparaat de lichtenergie met golven (gepulseerd) afgeeft.

 

Kan iedereen met IPL behandelt worden?

Nee, helaas is definitief ontharen met IPL niet geschikt voor iedereen. Het apparaat werkt het beste op mensen met donkere haren op een lichte huid. Pigmentloze haren, zoals blonde en grijze, kunnen namelijk onvoldoende energie absorberen om definitief vernietigd te worden. Blonde haren kunnen wel behandeld worden, mits de haarwortel donkerder is. Een andere oplossing is dan Elektrisch ontharen wat ook een zeer geschikte vorm is van definitief ontharen.

Komen de haren niet meer terug na een IPL behandeling?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Helaas zijn er op onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium van ons leven. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook gewoon bij het ouder worden.

Dit betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst haar, maar dat u toch de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw een paar haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Het kan dus gebeuren dat u dan een paar onderhoudsbeurtjes nodig heeft, wij adviseren overigens om eens per jaar terug te komen voor een behandeling om zo de nagroei onder controle te houden.

Meer weten over definitief ontharen met IPL? Wij nodigen je graag uit voor een intake, dus neem snel contact met ons op!

Met vriendelijke groet,
Kim van Nuland

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS