LAST VAN COUPEROSE?
DAAR IS ZEKER IETS TEGEN TE DOEN!

De huidziekte couperose is vervelend. Maar gelukkig ook ongevaarlijk. Veel mensen vinden het wel vervelend. Behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan het ook klachten geven. Veelal lijkt het alsof u bloost, doordat uw wangen continu roodverkleurd zijn. Daarnaast is vaak ook de neus rood. Soms zit couperose tevens op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Maar dit kan behandeld worden!

De opperhuid van het gezicht bevat veel zeer kleine bloedvaatjes. Deze zijn onder normale omstandigheden gesloten. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten. Waardoor een rode gelaatskleur ontstaat.

Wat is couperose?

Bij iemand die gevoelig is voor couperose zetten de haarvaatjes soms ook uit onder invloed van bijvoorbeeld warme dranken. Maar ook bij voedsel, bepaalde kruiden en alcohol. Het resultaat is dat na een tijdje haarvaatjes continu uitgezet blijven. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Het is dus een toename van die kleine bloedvaatjes.

Hoe deze toename van de bloedvaatjes ontstaat, is niet geheel bekend.
Bovenal speelt met name erfelijke aanleg een rol. Daarnaast is de sterkte van de vaatwanden erfelijk bepaald. Tevens kan couperose een gevolg zijn van rocasea. Dit is een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid.
Maar in veel gevallen treedt couperose spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Veel buiten zijn in weer en wind en ook blootstelling aan UV-straling kunnen dit verergeren.

Leefregels

  • Vermijd grote temperatuurschommelingen. Bovendien kunnen ook sauna en bubbelbaden couperose uitlokken of verergeren.
  • Let op uw voeding. Sommige voedingsproducten kunnen couperose uitlokken.
    Denk hierbij bijvoorbeeld aan alcohol, specerijen en hete spijzen en dranken.
  • Wees voorzichtig met sporten. Bijvoorbeeld excessieve krachtsinspanning. Dit is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.
  • De zonnebank is uit den boze bij couperose. Wilt u toch een gezond kleurtje? Gebruik dan bijvoorbeeld een zelf bruinend product of een getinte dagcrème.
  • Er bestaat geen geneesmiddel tegen couperose. Hoewel sommige geneesmiddelen zoals cortisonen couperose kunnen uitlokken of zelfs ook verergeren. Conclusie, wees hier dus voorzichtig mee.

Behandeling van couperose

We kunnen couperose op 2 manieren behandelen. Middels een laserbehandeling of electro-coagulatie.

Laserbehandeling

De huidtherapeute van Cosmetique Total is zeer ervaren met het behandelen van couperose. Dit gebeurt met de laser.

De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en daarnaast ook radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op. En zet het, plaatselijk in het vaatje, om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de laser techniek is er geen verdoving nodig. Na een behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en daarnaast licht gezwollen zijn. Als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Electro-coagulatie

Elektro-coagulatie is een behandelmethode met een minuscuul naaldje. We brengen deze in het bloedvaatje in de huid. Aan de punt van de naald ontstaat grote warmte. Hierdoor stollen de eiwitten in het bloed, waarna het bloedvaatje verschrompelt. De behandeling is niet erg pijnlijk. Er wordt voornamelijk een lokale warmtesensatie waargenomen. De behandelde plek vertoont na afloop wat roodheid. Deze trekt doorgaans na enkele uren weer weg. Deze therapie kan worden toegepast bij teleangiëctasieën (kleine bloedvaatjes) en couperose. Maar ook spidernaevi en bloedblaartjes. Ook de steeltjes van fibromen (steelwratjes) worden met deze methode behandelt evenals bindweefselbultjes.

Na de behandeling heeft de huid rust nodig en dient zo min mogelijk geïrriteerd te worden. Vermijd wisselende klimaatverschillen, kruidig eten, alcohol en vaatverwijdende medicatie.

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek gaan wij samen met u bekijken
welke behandeling het meest geschikt voor u is.

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN INTAKE?

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS