Couperose behandeling met coagulatie of laser

 In Huidproblemen, Huidtherapie, Huidverbetering, Laatste nieuws

Couperose behandeling

Een couperose behandeling met coagulatie is een prima oplossing bij mensen die last hebben van kleine gesprongen adertjes. Maar ook bij spinnetjes en bloedblaasjes. Heb je echter een groot gebied met couperose dan adviseren wij een behandeling met de laser door onze huidtherapeute.

Wat is couperose?

Bij couperose zijn er uitgezette rode en/of blauwe adertjes in het gezicht. Deze zijn vooral zichtbaar op de neus, wangen en kin. Het is geheel onschuldig, maar wordt vaak als vervelend ervaren. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Vaak begint het bij een leeftijd van rond de 30 jaar. Zijn er ook nog kleine ontstekingen aanwezig bij de couperose dan spreken we van rosacea.

Couperose is vaak genetisch bepaald en wordt verergerd door temperatuursverschillen, alcohol, grote inspanning, te veel zon en het gebruik van corticosteroïden.

Wat kan je zelf doen aan couperose?

  • Zorg dat je zoveel mogelijk prikkels voorkomt waardoor bloedvaatjes uit gaan zetten
  • Matig het gebruik van alcohol
  • Bescherm je huid optimaal tegen de zon

Hoe behandelen we couperose?

We hebben voor de couperose behandeling 2 opties;

Electro-coagulatie
Elektro-coagulatie is een behandelmethode waarbij we met een klein naaldje werken. Er komt op het naaldje stroom, waardoor aan de punt van de naald grote warmte ontstaat. Op de huid brengen we een gel aan waarna we met het naaldje op de adertjes gaan werken. Hierdoor stollen de eiwitten in het bloed, waarna het bloedvaatje verschrompelt. De behandeling is niet erg pijnlijk, er wordt voornamelijk een lokale warmtesensatie waargenomen. De behandelde plek vertoont na afloop wat roodheid, die doorgaans na enkele uren wegtrekt.  Deze behandeling kan worden toegepast bij couperose, spinnetjes en bloedblaartjes en geeft een goed resultaat.

Elos Laserbehandeling
De huidtherapeute van Cosmetique Total is zeer ervaren met het behandelen van couperose met laser.

Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. De rode kleur in het bloed neemt deze energie op en zet het plaatselijk in het vaatje om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een couperose behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

WIL JIJ GRAAG WETEN WAT WE VOOR JOU KUNNEN DOEN?

Maak dan HIER geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult of bel ons!

 

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS