Wat is botox?

 In Cosmetisch arts, Huidproblemen, Huidverbetering, Huidverzorging, Laatste nieuws

Botox

Botox is een natuurlijke stof gemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Het heeft een tijdelijke ontspannende werking op de spieren. We zetten het in voor verschillende behandelingen zoals;

 • Fronsrimpel (tussen de wenkbrauwen).
 • Voorhoofdsrimpels.
 • Kraaienpootjes.
 • Kuiltjes in de kin.
 • Lijntjes rondom de neus.
 • Afhangende mondhoeken.
 • Overmatig transpireren in de oksels.
 • Migraine.
 • Tandenknarsen.

Botox, wat doet het precies?

Botox is een merknaam voor Botuline Toxine. Botuline Toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Het heeft als geneesmiddel twee effecten:

 1. Het blokkeren van de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren. Waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Het injecteren van dit eiwit gebeurt in uiterst kleine hoeveelheden en is sterk verdund. Dit gebeurt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek. Bijvoorbeeld frons lijnen en kraaienpootjes. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit uiteindelijk weer volledig.
 2. Het blokkeert ook de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

Hoe werkt een botox behandeling?

Behandeling van rimpels
Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes. Deze bevinden zich vlak onder de huid.

Botuline Toxine blokkeert het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwtjes en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat u maximaal effect heeft.

Behandeling voor anti-transpiratie
Botox blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. De meest uitgevoerde behandelingen is de anti-transpiratie behandeling van de oksels. Ook het behandelen van handen en voeten wordt vaak toe gepast. Nadat de arts de prikplaatsen heeft afgetekend krijgt u een aantal prikjes. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt uiteindelijk 6-12 maanden aan.

Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren. Zodat de arts de prikplaatsen netjes kan aftekenen. De arts zal 12-18 prikjes per oksel zetten. De prikjes worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Uiteraard verschilt de pijnervaring per individu. Er is geen verdovingscrème nodig.

Behandeling van migraine
Over het ontstaan van migraine/spierspanningshoofdpijn is nog steeds niet heel veel bekend. Waarschijnlijk spelen meerdere factoren een rol. Doordat botox de spieren in de frons ontspant, wordt een factor in het ontstaansmechanisme  uitgeschakeld. De migraine/hoofdpijn vermindert hierdoor in de meeste gevallen. Een leuke bijkomstigheid is dat indien u een rimpel heeft in de frons, deze tevens ook zal verminderen. Ongeveer 40% van de migrainepatiënten heeft baat bij een botoxbehandeling.

Behandeling tegen tandenknarsen

Tandenknarsen tijdens het slapen kan een reeks van klachten geven. Vanzelfsprekend ontstaat hierdoor een verhoogde slijtage van de tanden. Pijnklachten ter hoogte van het kaakgewricht komen veel voor. Daarnaast ook hoofdpijn als gevolg van overmatige aanspanning van de kauwspieren.

Met behulp van botox kan de spierspanning gedoseerd verlaagd worden. Daarmee wordt een vermindering van de klachten bereikt. De arts zal samen met u bepalen waar de injecties gegeven worden.

Risico’s en bijwerkingen van Botox

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Botox valt bovendien onder de geneesmiddelenwet. Er is jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties, voordat het op de markt is toegelaten. Ook op lange termijn is dit middel veilig. Gezien het al meer dan dertig jaar gebruikt wordt en er tot op heden nog geen nadelige effecten geregistreerd zijn. Er kunnen een aantal bijwerkingen optreden na een behandeling. Bijvoorbeeld enige roodheid in het behandelde gebied. Of een kleine bloeduitstorting en wat lichte zwelling. Deze behandeling wordt met recht een ‘lunchtime treatment’ genoemd. Reden daarvan is omdat je eigenlijk niet ziet dat je behandeld bent.

Dokter Robin Snijders

Voor Robin Snijders was het vanaf het begin van zijn opleiding al duidelijk dat hij gemaakt was voor de plastische chirurgie. Daar heeft hij tijdens zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam dan ook ruim de aandacht aan besteed. Hij heeft zijn opleiding bij het AMC afgerond met een eindstage op de afdeling plastische chirurgie.

Hij staat bekend om zijn luisterend oor waarbij hij zorgvuldig de wensen van zijn cliënten in kaart brengt om vervolgens een passend behandeladvies op te stellen. Robin biedt goede medische zorg, waarbij hij samen met de cliënt toewerkt naar een optimaal resultaat.

Natuurlijke schoonheid bereiken en behouden is de gouden standaard voor hem.

Wilt u een gratis en vrijblijvend consult?
Neem dan gerust contact met ons op!

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

pigment behandelen