Botox tegen tandenknarsen in Volkel Uden

Botox tegen tandenknarsen in Volkel Uden

Voor een behandeling met Botox tegen tandenknarsen in Volkel Uden bent u bij SkinFix aan het juiste adres. Tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd) is een vervelende aandoening die veel voorkomt. Vaak gebeurt tandenknarsen onbewust tijdens de slaap en heeft u het zelf niet in de gaten. Bij langdurig tandenknarsen kan er slijtage ontstaan aan tanden en kiezen. Dit heeft zowel pijnlijke als cosmetische gevolgen. Tandenknarsen is goed te behandelen met botox, want botox geeft de spier rust.
De ervaren Cosmetisch arts Maarten Façee Schaeffers van KNAP CLINIC uit Amsterdam helpt u graag! Alvorens de behandeling wordt gestart, dient uw tandarts wel te hebben vastgesteld dat de kaakstand niet de oorzaak is van het knarsen.

Gevolgen en oorzaken van tandenknarsen

Tandenknarsen (bruxisme) is een lastig probleem, dat de tanden vroegtijdig overmatig kan verslijten waardoor het gebit ernstig kan beschadigen. Omdat tandenknarsen vaak ’s nachts gebeurt, kan er veel spanning en pijn in de kaak, nek- en hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan. Tandenknarsen komt regelmatig voor bij jonge kinderen, maar ook bij volwassenen. In sommige gevallen kan het spontaan weer verdwijnen, maar de klachten kunnen ook aanhouden. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor tandenknarsen zoals stress, slaapstoornissen, roken, drugs of alcoholgebruik. Er zijn ook aanwijzingen dat een onbewuste hersenactiviteit zorgt voor het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen.

Over onze behandeling

Tijdens de behandeling wordt er botox in de kaakspieren gespoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine injectienaalden. Een botox-behandeling bij tandenknarsen kan enorm helpen, omdat botox de spierspanning in de kauwspieren verlaagd. Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal ophouden. In principe wordt tijdens de behandeling alleen de grote kauwspier behandeld. Mocht de andere kauwspier ook een oorzaak zijn, dan wordt deze eveneens behandeld.

Botox tegen tandenknarsen

Nazorg

Er zijn geen gevallen van ernstige bijwerkingen bekend. Wel kan het voorkomen dat er lichte zwellingen ontstaan. Deze trekken meestal na een aantal dagen weg.

Het is van belang om onder andere:

  • Niet te gaan krabben of wrijven op de plekken waar bultjes en vlekjes ontstaan
  • De eerste 6 uur geen lichamelijke inspanning te verrichten
  • De eerste 6 uur geen alcohol te consumeren
  • De eerste 4 uur na de behandeling wakker te blijven

De dag na de behandeling gelden er geen beperkingen meer. De arts zal u na de behandeling de juist informatie meegeven, zodat u zeker weet wat u moet doen. In het beginfase zal de behandeling om de 3 á 4 maanden moeten worden herhaald, voor een optimaal resultaat.

Kosten

De kosten van een botox-behandeling tegen tandenknarsen zijn afhankelijk van uw situatie. U wilt echter niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Daarom wordt vooraf uitvoerig met u besproken welke kosten de behandeling met zich meebrengen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw budget.

Veel gestelde vragen

De behandeling is die geschikt voor iedereen?

Helaas is een behandeling met Botox niet geschikt voor patiënten met een bepaalde spierziekte en zwangere vrouwen. Voorafgaand aan de behandeling zullen we bekijken of u geschikt bent voor de behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Veel patiënten ervaren de behandeling als niet pijnlijk. Er wordt gewerkt met kleine dunne naaldjes waarmee de Botox wordt ingebracht in de essentiële delen van uw gezicht. Het wordt vaak beschreven alsof iemand met een klein speldje in de huid prikt. Het is dus per persoon afhankelijk in hoeverre de behandeling pijnlijk is.

Meer weten over botox tegen tandenknarsen in Volkel Uden?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS