Botox behandeling, waar gebruik je dat nog meer voor?

 In Cosmetisch arts, Laatste nieuws

Botox behandeling is niet alleen cosmetisch

Als mensen aan een Botox behandeling denken, dan denken ze vaak vooral aan verjongende behandelingen met name voor rimpels. Maar wist u dat Botox ook voor hele andere doelen gebruikt kan worden?

Onze cosmetisch arts Dr. Maarten Façee Schaeffer van KNAP Clinic uit Amsterdam behandelt naast de traditionele Botox behandeling ook migraine, tandenknarsen en overmatige transpiratie met Botox.

Botox behandeling bij migraine

Botox behandeling

Hoewel migraine wordt gezien als één van de meest invaliderende chronische ziekten, wordt er in maar weinig gevallen een goede oplossing geboden. Vaak worden er verschillende medicijnen voorgeschreven door huisartsen, die niet het gewenste effect hebben. Een Botox behandeling is nog een vrijwel nieuwe en onbekende behandeling tegen migraine en (spannings)hoofdpijn, maar heeft zijn effectiviteit al bewezen. Op essentiële punten zorgt de Botox ervoor dat de spieren zich ontspannen. De migraine zelf gaat er dus niet van over, maar het aantal aanvallen wordt aanzienlijk minder en de intensiteit van de migraine wordt minder heftig.

Botox behandeling bij tandenknarsen

Botox behandeling Tijdens de behandeling wordt er Botox in de kaakspieren gespoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine injectienaalden. Een Botox behandeling bij tandenknarsen kan enorm helpen, omdat Botox de spierspanning in de kauwspieren verlaagd. Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal ophouden. In principe wordt tijdens de behandeling alleen de grote kauwspier behandeld. Mocht de andere kauwspier ook een oorzaak zijn, dan wordt deze eveneens behandeld.

Botox behandeling bij overmatige transpiratie

Botox behandeling De Botox wordt met nagenoeg pijnloze prikjes verdeeld onder de oksel. Onder het behaarde deel van de oksel vind over het algemeen de meeste transpiratie plaats, in dit gebied wordt de Botox dan ook ingespoten. Aangeraden wordt om de oksels een dag van te voren te scheren. Aangezien er relatief veel Botox gebruikt wordt, ligt de prijs hoger dan Botox-behandelingen om rimpels tegen te gaan. Het duurt een paar dagen voordat de Botox werkt, maar dan houdt het effect normaal gesproken zes tot twaalf maanden aan.

Wilt u meer weten over onze Botox behandelingen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op en wij plannen graag een gratis consult in bij onze Cosmetisch arts.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS  CONSULT

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

JOIN THE SKINFIX FAMILY!

FAMILY MEMBERS HEBBEN
EEN STREEPJE VOOR.
PROFITEER DAAROM ALS EERSTE VAN ONZE AANBIEDINGEN, NIEUWTJES EN DE
LAATSTE BEAUTY TIPS & TRICKS

Cosmetisch artsveilig behandelen met fillers